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Viña Zorzal Garnacha Blanca 2023

Viña Zorzal Garnacha Blanca

2023
93
PARKER

11,90

/ btlle. 0,75 L
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  • 4.74/5 Évaluation du Trusted Shops
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Fiche technique

TypeVin blanc
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli14,0%

Quel est le goût de ce vin ?

Léger
Robuste
Sec
Moelleux
Mou
Acide
Robe
Or pâle / Reflets verts / Propre / Cristallin
Nez
Arômes fruités / Fruit blanc / Notes variétales / Notes crémeuses / Arômes de fleurs / Fleurs blanches
Bouche
Avec du volume / Entrée en bouche fraîche / Fruité / Bonne acidité / Équilibré / Finale longue / Facile à boire / Croquant

Consommation et garde

Servir entre 6º C et 8º C

Accords mets et vins

Fruits de mer / Poisson / Salades et crudités / Salades tièdes / Entrées / Viandes blanches / Volaille / Légumes

Notations et médailles

202393 PK
202193 PK
202092 PK
201990 PN
201891+ PK
201791 PK91 PN
PK: ParkerPN: Peñín

L'opinion des expertsL'opinion de Parker et Jancis Robinson

The white 2018 Garnacha Blanca was produced with a grape that was grown in Navarra in the past (documented since 1889) but that almost disappeared from there. So, even if their focus is red wines and varieties, they are very motivated to produce a white with this variety, harvesting it very early to avoid alcoholic and heavy wines, and to be able to make it the way they like it. It was produced with grapes from a 13-year-old vineyard in the village of Fitero (near Cintruénigo), a cooler, higher altitude place, on gravel and calcium carbonate (limestone) soils. It fermented in stainless steel and then part of it matured in Flextank (plastic) eggs with yeasts, part of it went into 500-liter oak barrels, part of it in a 2,000-liter Stockinger oak vat and part of it matured in stainless steel. It's only 12.7% alcohol, relatively fresh and with good tension, picked early, even in a cooler year, because it can ripen very much. It's fresher and more vertical than the previous year, and it has a clean and varietal nose with notes of waxy apples and the tension it shows when picked early. There are 9,700 bottles produced. It was bottled in November 2019.

— Luis Gutiérrez (30/04/2020)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2018 - 91+ PARKER

Lighty spiced pear and stone fruit. Creamy, dry and finely textured. Chewy finish.

— Julia Harding (12/02/2019)JancisRobinson.com Millésime 2017 - 16 JANCIS ROBINSON

Commentaires de nos clients

3,9/5
36 commentaires
Millésime:

Cave et vinification

Durée de l'élevage6 mois

Les vignobles

SolArgiles / Calcaire
ClimatClimat océanique

Le domaine

Viña Zorzal

Viña Zorzal

Les origines de Viña Zorzal remontent à 1989, année où, après voir consacré toute sa vie au monde du vin, Antonio Sanz réalisa son rêve d'élaborer ses propres vins en Navarre. Cette nouvelle étape déboucha, en 2007, sur la création d'une nouvelle société organisée par ses enfants dans le droit fil de la philosophie que leur père leur avait inculquée...

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