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Fiche technique

TypeVin rouge
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli14,0%

Consommation et garde

14º C

Accords mets et vins

Riz à la viande / Chevreau / Charcuteries ibériques

Notations et médailles

202093 PK
201993 PK91 PN
201490 PK
PK: ParkerPN: Peñín

L'opinion des expertsL'opinion de Parker

The red 2019 Tentenublo was produced with the fruit from different plots planted with Tempranillo, Garnacha and white grapes in the Sobremoro paraje (a place in Viñaspre that has 300 hectares) that has red sandstone soils that produces powerful wines. Each plot is fermented separately, in concrete or plastic bin, depending on the size, and the wines matured also separately in different oak barrels for nine months. 2019 is a riper vintage, and the wines show it. This has a heady perfume with something earthy, floral, with tons of aromatic herbs (rosemary, thyme, lavender), nutmeg, clove and other spices reminiscent of a vermouth, with notes of ink, a bit mysterious (soy sauce?) and attractive, with notes of black fruit. The palate is medium to full-bodied, very complete, with fine tannins and a powerful mouthfeel. This has 14.5% alcohol but doesn't feel warm at all. This has personality and is very attractive. 13,633 bottles produced. It was bottled in July 2021.

— Luis Gutiérrez (14/07/2022)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2019 - 93 PARKER

Commentaires de nos clients

3,8/5
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Millésime:

Le domaine

Tentenublo Wines

Tentenublo Wines

Roberto Oliván est un viticulteur et œnologue qui a décidé de ne ressembler à personne et que ses vins n'auraient pas un style "encorseté" ; c'est probablement la raison pour laquelle Luis Gutiérrez lui-même (goûteur de Wine Advocate) se réfère à lui comme l'un des leaders de la révolution du nouveau Rioja ou que le Master of Wine Tim Atkin l'a nommé jeune caviste de l'année en 2015. Dans la petite localité de Viñaspre, Roberto Oliván élabore des vins de terroir à caractère...

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