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Ponte da Boga Capricho de Merenzao 2017

Ponte da Boga Capricho de Merenzao

2017
92
PEÑÍN
90
SUCKLING
16
JANCIS ROBINSON
Épuisé

29,00

/ btlle. 0,75 L

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Fiche technique

TypeVin rouge
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli13,5%

Le vin

Le Ponte da Boga Capricho de Merenzao se pare d'une robe rubis aux doux reflets roses et lumineux. Un nez très intense et complexe sur des notes de tabac s’entremêlent des arômes de fruits rouges, mais aussi des amandes et une pointe florale. En bouche il est fin, vif et délicatement frais proposant des tanins granuleux sur une charpente longiligne et il est équilibré avec une belle longueur. Un vin d’une grande finesse avec une belle typicité des cépages (Macabeo, Xarel·lo et Parellada).

NOTE: Nous vous conseillons de le décanter 2 heures avant de le servir.

Consommation et garde

Servir entre 15º C et 17º C

Notations et médailles

201792 PN90 SK16 JR
201691 PK91 PN93 DC
201590 PK92 PN
201393 PN
PK: ParkerPN: PeñínSK: SucklingJR: Jancis robinsonDC: Decanter

L'opinion des expertsL'opinion de Parker, Jancis Robinson et Suckling

The pale and delicate 2016 Capricho de Merenzao is certainly better than the last few vintages I've tried of this varietal Trousseau from two different plots of young-ish vines in different places. It fermented de-stemmed and crushed with neutral yeasts and aged in used French oak barrels and stainless steel vats for ten months. It's fresher and creamy with some honey-like aromas, hints of pollen and red berries that make it attractive but not very varietal. The palate is medium-bodied and soft with fine-grained tannins and good tension. I'd be curious to see how this evolves. 6,270 bottles were filled in September 2017.

— Luis Gutiérrez (28/02/2019)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2016 - 91 PARKER

Grainy nose somehow but then smooth, sweet and fruity on the palate! Lots of inkiness on the end. Quite proudly sour – interesting sour damson character.

— Jancis Robinson (02/03/2022)JancisRobinson.com Millésime 2017 - 16 JANCIS ROBINSON

Racy wild cranberries, dried roses and wet leaves on the nose. Some white pepper with red dates and goji berries on the palate. Silky tannins. A little herbal but fine. Merenzao. A fun wine to try now.

— James Suckling (04/07/2022)JamesSuckling.com Millésime 2017 - 90 SUCKLING

Commentaires de nos clients

4,0/5
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