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Fiche technique

TypeVin rouge
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli14,0%
Production :18 000 bouteilles

Quel est le goût de ce vin ?

Robe
Pourpre / Liseré pourpre
Nez
Complexe / Intensité haute / Fruit rouge / Épices / Notes lactées / Notes grillées
Bouche
Puissant / Structuré / Élégant

Consommation et garde

Servir entre 14º C et 16º C

Accords mets et vins

Gibier / Bœuf / Côte de bœuf

Notations et médailles

201993 PK
201893 PK
201694 PK93 SK
201592 PK
201493+ PK
201293 PK95 PN
PK: ParkerPN: PeñínSK: Suckling

L'opinion des expertsL'opinion de Parker

The 2018 El Anejón is a blend of 81% Tinto Fino, 12% Merlot and 7% Cabernet Sauvignon from a very steep slope where they have to make it terraced. First produced in 2009, the wine fermented in oak vat and matured in new barrels for one year. It was a very good vintage after the frost of 2017 (when they only produced Pago de Carraovejas); they had enough rain and cooler temperatures, and the crop was very balanced. The summer was dry and warm, the grapes achieved very good ripeness, and the wine finished with 15.5% alcohol. It has a ripe nose with some earthy notes, and despite all the new oak, the wine does not feel too oaky (they also keep the bottled wine for three years before it's released). It's very ripe and comes through as powerful, with plenty of tannin and a dark profile of aromas, developing notes of black olives with time in the glass. They are concerned about the alcohol level in the wine (in the past, they never harvested anything below 14% alcohol), but their main concern is the balance in the wine. It needs some more time in bottle. 16,000 bottles produced.

— Luis Gutiérrez (31/01/2023)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2018 - 93 PARKER

Commentaires de nos clients

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4 commentaires
Millésime:

Cave et vinification

Matériau de vinificationBois
Durée de l'élevage12 mois
Type de boisChêne français

Les vignobles

Cuesta de las Liebres

Âge de la vigne18 ans
SolSables argileux / Calcaire / Marnes
ClimatContinental

Le domaine

Bodega Pago de Carraovejas

Bodega Pago de Carraovejas

Pago de Carraovejas est né en 1988 au centre même de la Ribera del Duero, Peñafiel, et sur le lieu-dit le plus célèbre de la région. Sous la direction de Tomás Postigo (œnologue) et d’Emilio Arranz (responsable de la viticulture), ces 60 ha de vignoble propre donnèrent leur première vendange en 1991. Plantée à 750 m d’altitude, la propriété s’étend sur des coteaux paisibles et prolongés, orientés sud-ouest, sur un sol bien drainé (sable, calcaire, caillouteux, profond). Les...

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