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Cuevas de Arom Os Cantals 2016

Cuevas de Arom Os Cantals

2016
92+
PARKER
94
PEÑÍN
18
JANCIS ROBINSON
Épuisé

43,10

/ btlle. 0,75 L

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Fiche technique

TypeVin rouge
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli14,5%

Quel est le goût de ce vin ?

Robe
Grenat / Reflets rubis / Robe d'intensité moyenne / Larmes abondantes
Nez
Intensité haute / Arômes fruités / Fruit rouge / Cerises / Framboise / Réglisse / Fenouil / Notes épicées / Poivre noir / Clou de girofle / Notes fumées
Bouche
Corps moyen / Acidité équilibrée / Tanins mûrs / Puissant / Notes épicées / Fruit mûr / Finale longue / Frais / Intense

Consommation et garde

16º C

Notations et médailles

202295 PK
202194 PK
202095 PK
201893 PK94 PN
201692+ PK94 PN18 JR
201592 PK91 PN
PK: ParkerPN: PeñínJR: Jancis robinson

L'opinion des expertsL'opinion de Parker et Jancis Robinson

The single vineyard 2016 Os Cantals is pure Garnacha from stony soils. The destemmed grapes, along with 20% foot trodden whole clusters, fermented in 600-liter oak bocoy with indigenous yeasts and the wine matured in second use oak barriques for 12 months. There is a little more impact from the oak here, but as with the rest of these wines, this 2016 is clearly one step above the 2015 and it's savory and expressive, with a very tasty finish, with a bitter twist that adds to its complexity. 6,180 bottles were filled in September 2018.

— Luis Gutiérrez (28/12/2018)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2016 - 92+ PARKER

Tasted blind. The wine is both: gentle and concentrated. A pure expression of wild blue and dark small berries, sweet fruit. Sensation of aromatic weight and delicacy holding the typical high alcohol of the region. It is rounded, pleasant and showing a creamy and caressing fruit. The intriguing still-young flavours show certain mineral character. A new promising cuvée from Fernando Mora MW, to follow.

— Ferran Centelles (01/06/2018)JancisRobinson.com Millésime 2016 - 18 JANCIS ROBINSON

Commentaires de nos clients

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Cave et vinification

Durée de l'élevageEntre 10 et 12 mois
Âge des barriquesNeuves
Type de boisChêne français