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Granja Remelluri Gran Reserva 2015

Granja Remelluri Gran Reserva

2015
95
PARKER
97
SUCKLING
Épuisé

71,00

/ btlle. 0,75 L

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Fiche technique

TypeVin rouge
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli14,5%

Le vin

Uniquement élaboré dans les grands millésimes, le Gran Reserva de Remelluri ou La Granja Remelluri est le vin le plus chouchouté de la cave. Seules les meilleures parcelles sont sélectionnées pour l’élaboration de ce vin, reflet de plusieurs personnalités du fait de la grande variété des micro-climats, magiquement assemblés en un vin unique à chaque récolte.

Le Granja Remelluri est élaboré dans la tradition des Grandes Reservas de Rioja, mélange de tempranillo, de grenache , de graciano avec de légers apports de raisins blancs (moscatel, viura et malvoisie) ; avec un délicieux bouquet, aux notes mentholées, de fenouil et de lavande, c’est un vin de demi-corps, aux tanins légers, à la structure élégante, avec une longue fin de bouche.

Depuis le retour de Telmo Rodríguez dans la cave familiale, Remelluri reprend les pratiques biodynamiques des siècles passés, tant dans les systèmes de culture que das l’élaboration, à la recherche de l’“identité Remelluri”, l’expression pure du terroir.

Consommation et garde

Servir entre 17º C et 18º C

Notations et médailles

201695 PK
201595 PK97 SK
201494 PK94 PN94 SK
201394 PK93 PN94 SK
201294+ PK94 PN96 SK
201194 PK94 PN97 SK18 JR
PK: ParkerPN: PeñínSK: SucklingJR: Jancis robinson

L'opinion des expertsL'opinion de Parker, Suckling et Jancis Robinson

Very consistent with the style of the very dry, warm and ripe year, the 2011 Granja Remelluri Gran Reserva had a powerful personality, with darker fruit and some earthy sensations, very Mediterranean, with plenty of rosemary aromas. It has the rugged tannin nicely polished and fine-grained, more elegant than what was produced in the 1990s. They now use the fruit from the older Garnacha vines in Remelluri, selecting the plots that have the soils with the most potential. They are still in search of their best plots, not necessarily those with older vines but the ones with the most potential of the soil. This was bottled in May 2014. 20,000 bottles produced.

— Luis Gutiérrez (28/02/2018)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2011 - 94 PARKER

The white truffle and dark berry character comes through here. Rosemary too. Full body, chewy and extremely long. It shows fantastic length and structure. Noble tannins. Needs at least five to six years to soften.

— James Suckling (18/01/2018)JamesSuckling.com Millésime 2011 - 97 SUCKLING

Dark cherry colour. As well as the fresher fruit of the 2010, here there is more sign of the origin – more rocky and mineral with a slight dusty note over the fruit. Less sweet-fruited on the nose. Incredibly fine tannins, beautifully dry and succulent. Needs more time to show its complexity but it’s all in harmony for a long future.

— Julia Harding (12/02/2019)JancisRobinson.com Millésime 2011 - 18 JANCIS ROBINSON

Commentaires de nos clients

4,5/5
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Millésime:

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