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Ferrari Perlé Rosé Trento Riserva 2016

Ferrari Perlé Rosé Trento Riserva

2016
Épuisé

44,70

/ btlle. 0,75 L

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Fiche technique

TypeVin effervescent
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli12,5%

Quel est le goût de ce vin ?

Léger
Robuste
Sec
Moelleux
Mou
Acide
Robe
Bulle fine et persistante / Rose pâle / Brillant
Nez
Intensité haute / Léger / Cassis / Fraises des bois / Roses / Zeste d'orange / Cumin / Framboise / Crosta di pane
Bouche
Crémeux / Corsé / Frais / Ample / Épices douces / Finale ammandorlato / Très persistant

Consommation et garde

Servir entre 6º C et 8º C

Accords mets et vins

entrantes
Hors d'oeuvre
aperitivos
Apéritifs
embutidos-y-jamon
Charcuterie
pasta
Pâtes
aves-y-carnes-blancas
Volaille et viande blanche

Notations et médailles

201592 SK
201494 PK91 SK17 JR
201294+ PK93 SK
201094 PK92 SK
200992 SK2 GR
200893 PK
PK: ParkerSK: SucklingJR: Jancis robinsonGR: Gambero rosso

L'opinion des expertsL'opinion de Parker, Parker, Suckling et Jancis Robinson

Packaged with a black label, the Ferrari 2014 Trento Metodo Classico Riserva Perlé Rosé Brut opens to a raspberry pink color and a lively appearance that is enhanced by fine beading and a pretty sparkle of light that shines from deep within the wine. This is a generous, medium-bodied Metodo Classico made from a blend of 80% Pinot Nero and 20% Chardonnay that is aged in bottle for five long years. It presents delicate aromas of wild berry, blue flower, toasted bread and a lifted note of dried mint or mountain herb that appears at the very end.

— Monica Larner (18/02/2021)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2014 - 94 PARKER

The 2012 Trento Metodo Classico Riserva Perlé Rosé Brut is a blend of 80% Pinot Nero and 20% Chardonnay aged in bottle for at least five years. The wine shows a pale pink color that is luminous and bright. The Pinot Nero fruit comes from vineyards that reach up to 700 meters in altitude. This firm-bodied sparkling wine shows an especially smooth and silky entry to the palate.

— Monica Larner (28/12/2018)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2012 - 94+ PARKER

Plenty of candied orange and dried cherry on the nose, then a generous, crisp palate make a bold statement. Quite some complexity at the finish and enough acidity to keep this bright and lively. Chardonnay and pinot noir. Drink now.

— James Suckling (05/07/2021)JamesSuckling.com Millésime 2015 - 92 SUCKLING

Striking orange pink colour! A little leesy and stalky/savoury on the nose with lemon notes and with hints of raspberry underneath. Quite captivating. A lively sparkle shoots through the lemony raspberry fruit. Refreshing and invigorating and much better than many a Franciacorta or champagne. Long, lemony finish with lasting sparkle. Strange colour, though.

— Walter Speller (17/09/2020)JancisRobinson.com Millésime 2014 - 17 JANCIS ROBINSON

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Cave et vinification

Matériau de vinificationAcier inoxydable
Durée de l'élevageEntre 50 et 60 mois
Clarification et filtrageFiltration douce avant la mise en bouteille

Les vignobles

SolCalcaire / Silice
ClimatDe montaigne
RendementsRendements modérés
OrientationSud / Sud-est
Altitude600,00 mètres

Le domaine

Ferrari

Ferrari

L’histoire de Giulio Ferrari, venant d’une famille aisée de la région de Trente, représente un symbole de l'audace italienne, un modèle à suivre et à interpréter. Né en 1879, il se forme à l’école d’agriculture de San Michele all'Adige, mais très vite il va poursuivre ses centres d’intérêt en allant étudier à Montpellier, à Rheingau, et enfin en Champagne. Il importe donc dans la zone de Trente de nombreux raisins du nord de l’Europe, mais grâce aux investissements de l’Empire...

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