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El Andén de la Estación 2022

El Andén de la Estación

2022
91
PARKER
Épuisé

11,65

/ btlle. 0,75 L

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Fiche technique

TypeVin rouge
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli15,0%

Quel est le goût de ce vin ?

Robe
Rubis / Robe d'intensité moyenne
Nez
Intensité haute / Réglisse / Fraises / Petits fruits rouges / Cèdre
Bouche
Équilibré / Acidité bien intégrée / Fins tanins / Long

Consommation et garde

Servir entre 14º C et 16º C

Accords mets et vins

Viandes grillées / Charcuteries / Fromages affinés

Notations et médailles

202291 PK
202191 PK
201992 PK
PK: Parker

L'opinion des expertsL'opinion de Parker et Parker

The red 2022 El Andén de la Estación comes from their earliest harvest ever. They define it as a modern blend of Tempranillo with 30% Garnacha fermented in stainless steel and concrete and matured in French and Central European oak barrels for 14 months. It has good ripeness and 14.5% alcohol, notes of cassis, licorice and black berry fruit, with a touch of smoke, toast and spice that is quite integrated. It's juicy and young and has a medium to full-bodied palate with abundant, slightly dusty tannins that give it an earthy touch. It's serious despite being approachable, a wine for the by-the-glass and gastronomy markets. It keeps the poise despite the warm and dry conditions from the year. This is produced in a separate winery they bought in Labastida, the first year it was produced there. This is not a small-production cuvée: 298,870 bottles were filled in May 2024.

— Luis Gutiérrez (27/02/2025)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2022 - 91 PARKER

The 2019 El Andén de la Estación is a new red that takes advantage of the Barrio de la Estación, the train station neighborhood of Haro. It's a Crianza with less extraction, looking for the elegance and finesse of the classical Rioja wines. It's a blend of Tempranillo from their younger vines and Garnacha (that they buy) that matured in French and European barrels for 14 months. It's a quaffable red with lots of Garnacha character (it might represent up to 30% of the blend, by far the highest in Garnacha from the portfolio). It's floral, juicy and expressive, very open and approachable. This is delicious and still quite complex. 186,000 bottles produced. It was bottled in April 2021.

— Luis Gutiérrez (14/07/2022)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2019 - 92 PARKER

Commentaires de nos clients

4,1/5
8 commentaires
Millésime:

Cave et vinification

Durée de l'élevage14 mois
Type de boisChêne français et de Hongrie

Les vignobles

Âge de la vigne15 ans
SolArgilo-calcaire

Le domaine

Bodegas Muga

Bodegas Muga

Bodegas Muga est une entreprise familiale fondée par Isaac Muga et Aurora Caño en 1932 et située dans le quartier historique de La Estación de Haro. Sur près de 25 000 mètres carrés, les méthodes de production les plus traditionnelles se conjuguent avec les techniques les plus avant-gardistes. Les vignobles de Bodegas Muga, nichés dans les contreforts des Montes Obarenes, au cœur de la Rioja Alta, jouissent d'un climat particulier, en partie en raison de sa géographie et de...

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