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Château Beauregard 2018

Château Beauregard

2018
BIO
92
PARKER
94
SUCKLING
16
JANCIS ROBINSON
91
WINE SPECTATOR
93
DECANTER
Épuisé

78,95

/ btlle. 0,75 L

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Fiche technique

TypeVin rouge
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli13,0%
Production :35 000 bouteilles

Le vin

Située au nord-est de Libourne, Pomerol, voisine de Saint-Emilion, est la plus petite des appellations prestigieuses de Bordeaux, avec seulement 800 hectares de vignes.

Quel est le goût de ce vin ?

Robe
Rubis / Reflets violacés
Nez
Complexe / Fruit rouge / Notes florales / Épices
Bouche
Ample / Dense / Tanins soyeux / Finale longue

Consommation et garde

Servir entre 14º C et 16º C

Accords mets et vins

Crêpes salées / Viandes grillées / Fromage type brie et cambembert

Notations et médailles

202090-92+ PK95-96 SK16.5 JR92 DC
201992-94 PK93 SK16.5 JR94 DC
201892 PK94 SK16 JR91 WS93 DC
201792+ PK93 SK15.5 JR93 WS92 DC
201694 PK96 SK15.5 JR92 WS95 DC
201593 PK95 SK16.5+ JR91 WS94 DC
PK: ParkerSK: SucklingJR: Jancis robinsonWS: Wine spectatorDC: Decanter

L'opinion des expertsL'opinion de Parker, Jancis Robinson et Suckling

The 2018 Beauregard is a blend of 75% Merlot and 25% Cabernet Franc. Deep garnet-purple colored, it springs from the glass with lively notes of raspberry pie, ripe blackberries and plum preserves, plus suggestions of pencil shavings, dusty soil and crushed rocks. The palate is medium-bodied, softly textured and delivers open-knit black and red fruit flavors with just enough lift on the mid-palate and finish to give it compelling vivacity.

— Lisa Perrotti-Brown (31/03/2021)Robert Parker Wine Advocate Millésime 2018 - 92 PARKER

Black core and black-cherry rim. Ripe, black fruit, slightly meaty/savoury. Plenty of sweet spice. Sweet, black fruit on the palate, smooth but dense tannins. Deep and savoury on the palate too, smooth and generous. Much, much better than when tasted en primeur.

— Julia Harding (13/10/2020)JancisRobinson.com Millésime 2018 - 16 JANCIS ROBINSON

Aromas of plums, orange peel, cedar and violets with hints of mushroom and light tar. It’s full-bodied with lots of extremely polished tannins that give the wine a very fine, velvety texture and lively, vivid length. Balanced is the word. Try after 2025.

— James Suckling (03/03/2021)JamesSuckling.com Millésime 2018 - 94 SUCKLING

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Les vignobles

Âge de la vigne35 ans
SolGraviers en surface / Argiles
ClimatAtlantique
Surface17,00 hectares