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Billecart-Salmon Brut Rosé

Billecart-Salmon Brut Rosé

90
PARKER
93
SUCKLING
15.5
JANCIS ROBINSON
Épuisé

95,00

/ btlle. 0,75 L

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Fiche technique

TypeChampagne
Région
Cépages
Producteur
AllergènesContient des sulfites
Alcooli12,0%

Le vin

Billecart-Salmon est l’une des caves les plus traditionnelles de la Champagne, et l’une des rares à être toujours restée dans la famille de ses fondateurs.

Ce cava rosé est une gorgée fraîche et pleine de gaieté, ses fines bulles persistantes donnent au vin une élégance et une fraîcheur qui nous revigorent en ces jours un peu tristes. Il est tout aussi idéal pour fêter un évènement que l’on veut doter d’une touche de distinction.

Fortement recommandé, tant pour son prix (raisonnable, s’agissant d’un champagne rosé) que pour sa qualité.

Consommation et garde

Servir entre 5º C et 7º C

L'opinion des expertsL'opinion de Parker, Jancis Robinson et Suckling

Based on the 2016 vintage, the new NV Brut Rosé from Billarcart-Salmon has turned out nicely, mingling notes of red berries and plums with notions of peach, dried flowers and orange rind. Medium to full-bodied, pillowy and elegant, it's bright and charming, with a generous core of fruit, racy acids and a pinpoint mousse. Giving and demonstrative, it's already drinking well.

— William Kelley (17/09/2019)Robert Parker Wine Advocate90 PARKER

Pale salmon; a bit darker than it used to be. Slight lolly aroma. Base of 2015 with less reserve wine (just 40%) than the Réserve Brut because they aim for fruity and frank. ‘We don’t want our rosé to be too vinous', they say, even though they acknowledge there’s a trend towards it, but they want to stay true to their style, and their customers. Their shortest-aged wine. They want it to be very fruity – which it certainly is.

— Jancis Robinson (17/06/2019)JancisRobinson.com15.5 JANCIS ROBINSON

Cinnamon and dried nutmeg add to the experience of bread dough and rose petals. Flavorful on the medium-bodied palate and finely poised with bright acidity. Medium-long on the finish. Drink now.

— James Suckling (07/05/2018)JamesSuckling.com93 SUCKLING

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